Dit artikel verscheen eerder op foryoumagazine.nl

Mijn buik en ik zijn nooit echt grote vrienden geweest. Al sinds mijn ouders gingen scheiden, ik was toen 12 jaar, heb ik altijd last van mijn darmen gehad. Een enorm opgeblazen buik, krampen en een onregelmatige stoelgang. Bovendien was ik echt altijd moe. Dit had een negatief effect op mijn schoolprestaties, mijn sociale leven én mijn humeur. Ik kon heel vaak niet naar een feestje of op stap en daar baalde ik enorm van. Inmiddels ben ik 20 en dankzij Hanna weet ik eindelijk wat er met me aan de hand is!

Ik ben een paar keer bij de huisarts geweest met mijn klachten en hij dacht aan een prikkelbare darm. Ik kreeg wat adviezen mee en dat was het. Omdat ik niet heel dol ben op medische behandelingen, heb ik nooit om een doorverwijzing gevraagd. Ik besloot dat ik met mijn darmklachten moest leren leven en maakte er het beste van. Totdat ik 19 jaar was en ik mijn studie niet kon volhouden vanwege mijn klachten. Een vriendin van mijn moeder begon over Hannah en ik besloot een afspraak te maken. Tijdens het intakegesprek merkte ik al dat Hannah weet waarover ze praat en dat ze direct en duidelijk is. En heel aardig! Ze stelde voor om mijn ontlasting te laten onderzoeken door een laboratorium. Heel even vond ik dat een gek idee, maar ik snap ook dat ontlasting nodig is om de oorzaak te vinden. Zo gezegd, zo gedaan. Op basis van de uitslagen stelde Hannah een behandelplan voor mij op met voedingsadviezen en voedingssupplementen. Zo bleek dat ik lactoseintolerant was en dat ik ook erg moet oppassen met suikerrijke voeding. Best balen voor een zoetekauw zoals ik, maar als een aangepast dieet ervoor zou zorgen dat ik van mijn klachten af kom, dan ga ik ervoor!

Inmiddels zijn we drie maanden verder. Ik merkte echt dat mijn lichaam moest wennen aan mijn dieet. Ten goede, want mijn klachten werden steeds minder. Ik heb meer energie en de buikkrampen zijn zo goed als verdwenen. Mijn stoelgang had iets langer de tijd nodig, maar die is nu ook vrij regelmatig. Ik voel me een stuk beter! Wel heb ik nog regelmatig een afspraak met Hannah zodat zij kan checken of het gewenste resultaat gehaald wordt of dat er een aanpassing nodig is.

Lindsay (20)

Heb jij ook last van je darmen? Dit kan Hannah voor jou doen!
1. Allereerst hebben jullie een intake waarin jij vertelt wat je klachten zijn en hoe lang je deze hebt.
2. Jouw ontlasting word