Over Hannah

Als kind was ik veel ziek. Ik had astma en last van allerlei allergieën. Toen ik 19 was, gebruikte ik zóveel medicatie, dat ik zelf wilde ontdekken hoe ik gezond kon worden en blijven. Omdat ik er écht in geloofde dat het anders kon, ben ik naast het reguliere circuit en medicatie ook op zoek gegaan naar een andere levenswijze. 35 jaar geleden was ik daarin een pionier.

Mijn eigen gezondheidsklachten en mijn liefde voor onderzoek en studeren liggen ten grondslag aan de oprichting van mijn praktijk in 2004. Je zou kunnen zeggen dat het op mijn pad is gekomen. Maar ik put er zóveel voldoening uit! Met mijn kennis kan ik mensen weer op weg helpen om zichzélf te helpen. Ik weet immers uit ervaring hoe het is om je overgeleverd te voelen. Op het moment dat je zelf wat kunt doen, krijg je de controle terug. De kwaal gaat er niet altijd door weg, maar je leert wel hoe je ermee kunt omgaan. Ik ben een soort particuliere casemanager en ervaringsdeskundige ineen. Mijn cliënten vinden mijn aanpak waardevol, omdat ze zelf kunnen bijdragen aan hun algehele welbevinden, waarbij de verbinding met zichzelf een belangrijke basis is.

Na een loopbaan als fitnesscoach en coachend leidinggevende in het bedrijfsleven, heb ik mijn passie gevolgd: het ondersteunen van mensen in hun weg naar een gelukkiger en gezonder leven. Ik vind dat het altijd anders of beter kan. Daarbij denk ik vaak andersom: niet in problemen, maar in oplossingen. Met mijn praktijk kwam een langgekoesterde droom uit. In de eerste instantie was het een massagepraktijk, maar al snel groeide het uit naar een therapiepraktijk.

Hannah de Graaf-van der Staaij

Doordat ik me heb verdiept in verschillende behandelmethoden, onder andere door een 4-jarige HBO-opleiding reflexzonetherapie, darmfloratherapie, psychosociale kennis, voedingsleer, orthomoleculaire therapie, (wandel)coaching enzovoort, ben ik heel breed georiënteerd. Met mijn holistische visie kijk ik verder dan alleen de lichamelijke klacht. Ik kijk naar lichaam, psyche én geest. Verder gaat het erom dat je je realiseert dat, wanneer je je gedrag verandert, de klacht ook anders wordt. Als je beter weet, dan doe je beter, zeg ik altijd. Dat heb ik zelf ook meerdere keren ervaren.

Drie jaar geleden heb ik een whiplash opgelopen. Ik kon niks meer en moest stoppen met mijn therapiepraktijk. Ik ben mijn praktijk nu, onder de naam @Hannah Gezondheidspraktijk, weer aan het opbouwen en leg me meer toe op darmklachten en (voedsel)allergieën en -intoleranties. Hierbij kan ik mijn hele pakket aan vaardigheden inzetten voor een zo goed mogelijk resultaat. Door ook te zorgen voor ontspanning, blijf ik in balans. Ik hou van koken voor mijn geliefden, schilderen, studeren, filosofie en Terschelling. En verder buiten zijn, naar het strand waar ik vlakbij woon, of lekker tijd doorbrengen met mijn kleindochter. Het liefst met onze blote voeten in het zand! Voeten zijn mijn basis.

Een reis van duizend mijlen begint met een enkele stap. Ik help je daarbij graag!

Hannah de Graaf-van der Staaij

Hannah de Graaf-van der Staaij

“Ik hou niet van dat zweverige en alternatieve gedoe, maar zo is Hannah helemaal niet. Ze luistert aandachtig, maar is ook heel concreet in haar diagnose en advies. Mijn klachten zijn een stuk verminderd.”

Vrouw, 32 jaar
Afspraak maken