Workshop ‘Wat voedt jou?’

Voeding op z’n breedst: van echt goed eten tot mentale voeding.

Wat is gezond eten? Ik krijg er geregeld vragen over in mijn praktijk.

Er is tegenwoordig zo veel informatie over dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast valt het me op dat mensen vaak een tijdje op de ‘gezonde toer’ gaan en dan weer in een oud patroon vervallen. Ook bij de voedingsadviezen die ik klanten geef als onderdeel van hun therapie bij mij.

Voeding loopt als een rode draad door mijn leven. Ik groeide op in een restaurant en bracht van jongs af aan zo veel mogelijk tijd door in de keuken waar mijn vader kookte. Ging hij naar de groothandel voor boodschappen dan ging ik mee. Ik vroeg hem de oren van zijn hoofd over alles wat hij kocht: waar gebruikte hij dit voor en wat deed hij daarmee? Ik wilde natuurlijk ook alles proeven en al snel draaide ik mee in de keuken. Twee turven hoog stond ik al op een trapje achter het grote fornuis zelf pannenkoeken te bakken. Wat een feest! En dat bleef koken voor me.

Toen ik dertig jaar geleden voedingsintolerantie en -allergie kreeg, was hier nog weinig over bekend. Ik moest zelf uitvinden wat ik wel en niet kon eten, voelen wat goed viel en wat niet. Een uitdaging van heb ik jou daar voor iemand die gek is op eten en koken! Maar het ging me lukken: gezond eten koken dat ook heel lekker zou zijn!

Met hulp van mijn ouders – die onder andere mijn brood bakten – lukte het. Door te kijken welk voedsel en welke kruiden bij mij pasten en welke niet. Ik ben ervan overtuigd dat dat voor iedereen zo werkt. Als je weet wat jou goed voedt dan kun je daar je manier van eten en koken op aanpassen. Blijvend lekker. Blijvend gezond.

Ik vertel, leg uit, schrijf op en ondersteun met de mooie (kook)boeken van Rineke Dijkinga. Toch blijkt het lastig te zijn om een goed voedingspatroon vast te houden. Hoe komt dat toch?! Ik ben op onderzoek gegaan en ontdekte een veel bredere kijk op voeding.

Deze bied ik aan in de 1-daagse workshop: Wat voedt jou? Over goed eten en mentale voeding. Op maat voor jou.

De workshop ‘Wat voedt jou’ geeft je inzicht in jouw patronen rondom voeding.

Je leert en ontdekt:

  • Wat koolhydraten, eiwitten, vetten, suikers, mineralen en vetten zijn.
  • Hoe je een etiket leest.
  • Wat is voedzaam eten en wat is vullen?
  • Waarom zorgt voedzaam eten ervoor dat je lichaam wordt gevoed en veel eten juist dat voedingstoffen aan je lichaam worden onttrokken?

De workshop:

In de ochtend geef ik wat theorie en kun jij jouw persoonlijke vraag inbrengen. We werken in een klein groepje van maximaal 4 personen.
Ik verzorg zelf de voedzame lunch met een aantal heerlijke recepten vanuit het boek van Rinke Dijkinga. We gaan dus ook proeven!

’s-Middags maken we een ‘voedbord’, een afgeleide van een visionboard. Zo ontdek je wat jouw gevoel is bij voeding.
Het ‘voedbord’ is een ideaal anker, samen met je nieuwverworven kennis én heerlijke recepten om je te herinneren aan deze leuke en leerzame workshop. Je hebt hier de rest van je leven profijt van!

De workshop duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De workshops worden elke laatste donderdag van de maand gegeven. De workshop gaan door mits genoeg aanmeldingen.

Houdt facebook in de gaten voor meer informatie: @Hannah Workshops

Ik heb een aantal weken geleden de workshop gevolgd. De heerlijke informele sfeer zorgde voor een direct fijn en warm gevoel. Hannah heeft mij geholpen bij het zelf (her)ontdekken van wat mij voed. Zowel letterijk als figuurlijk. De workshop heeft mij deels opnieuw bewust gemaakt van wat ik ooit al deed en wist, maar door de drukte van gezin, huishouden en werk, was dit erbij ingeschoten. Een paar simpele handvaten en een groot stuk bewustwording hebben ervoor gezorgd dat ik thuis qua gezonde voeding weer op de rit zit. De workshop is een mooie afwisseling van praten, doen, overleggen, denken, bewust zijn, koken en creativiteit.

Door het ook daadwerkelijk in de keuken gaan staan, is de workshop erg dynamisch en door het doen onthou ik persoonlijk zelf ook veel meer. Het was een heerlijke, gezellig dag, met nieuwe kennis en inzichten die direct ingezet konden worden thuis en met succes!

Vrouw 30 jaar
Afspraak maken