Workshop ‘Wat voedt jou?’

Voeding op z’n breedst: van echt goed eten tot mentale voeding.

Wat is gezond eten? Ik krijg er geregeld vragen over in mijn praktijk.

Er is tegenwoordig zo veel informatie over dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast valt het me op dat mensen vaak een tijdje op de ‘gezonde toer’ gaan en dan weer in een oud patroon vervallen. Ook bij de voedingsadviezen die ik klanten geef als onderdeel van hun therapie bij mij.

Voeding loopt als een rode draad door mijn leven. Ik groeide op in een restaurant en bracht van jongs af aan zo veel mogelijk tijd door in de keuken waar mijn vader kookte. Ging hij naar de groothandel voor boodschappen dan ging ik mee. Ik vroeg hem de oren van zijn hoofd over alles wat hij kocht: waar gebruikte hij dit voor en wat deed hij daarmee? Ik wilde natuurlijk ook alles proeven en al snel draaide ik mee in de keuken. Twee turven hoog stond ik al op een trapje achter het grote fornuis zelf pannenkoeken te bakken. Wat een feest! En dat bleef koken voor me.

Toen ik dertig jaar geleden voedingsintolerantie en -allergie kreeg, was hier nog weinig over bekend. Ik moest zelf uitvinden wat ik wel en niet kon eten, voelen wat goed viel en wat niet. Een uitdaging van heb ik jou daar voor iemand die gek is op eten en koken! Maar het ging me lukken: gezond eten koken dat ook heel lekker zou zijn!

Met hulp van mijn ouders – die onder andere mijn brood bakten – lukte het. Door te kijken welk voedsel en welke kruiden bij mij pasten en welke niet. Ik ben ervan overtuigd dat dat voor iedereen zo werkt. Als je weet wat jou goed voedt dan kun je daar je manier van eten en koken op aanpassen. Blijvend lekker. Blijvend gezond.

Ik vertel, leg uit, schrijf op en ondersteun met de mooie (kook)boeken van Rineke Dijkinga. Toch blijkt het lastig te zijn om een goed voedingspatroon vast te houden. Hoe komt dat toch?! Ik ben op onderzoek gegaan en ontdekte een veel bredere kijk op voeding.

Deze bied ik aan in de 1-daagse workshop: Wat voedt jou? Over goed eten en mentale voeding. Op maat voor jou.

De workshop ‘Wat voedt jou’ g