NLP Wandelcoach – Coaching in de natuur, op vrije voet

Heb je behoefte aan een goed gesprek, nieuwe inzichten en hou je, net als ik, van wandelen door de duinen en over het strand?

Sinds 2016 begeleid ik ook door middel van NLP wandelcoaching. Samen wandelen wij in mijn ‘achtertuin’: de duinen en het strand van Scheveningen. Jij brengt jouw vraag in. Ik luister aandachtig naar jou en begeleid je op jouw pad van patronen. Jouw voeten leiden je via vier paden en diverse zijwegen naar inzicht in jouw vraag(en).

Wandelen voor meer inzicht

Waarmee kan deze wandeling jou helpen? Lopend en pratend kan jij je gedachten op een rijtje zetten en letterlijk loop jij jouw pad.
Wandelcoaching is een combinatie van lekker buiten zijn met de wind door je haren en naar binnen kijken met af en toe een vraag of aanwijzing van mij. Omdat wij naast elkaar lopen, en wij elkaar dus niet zo vaak aankijken als in een praktijkruimte, ben je vooral zelf aan het reflecteren. Het buiten zijn en bewegen helpt je met een frisse blik naar je vraagstuk te kijken.

Blijvende verbetering

Ik help in mijn praktijk dagelijks cliënten naar ‘gezond worden en gezond blijven’ door middel van bewustzijnscoaching, zoals deze wandelcoaching. Immers, ik kan je wel fysiek helpen met een bepaalde klacht, maar als je de onderliggende oorzaak niet oplost, komt de klacht vanzelf weer terug.
Bijvoorbeeld: jij pakt telkens een zwaar krat verkeerd op en daarvan krijg je rugpijn. Ik help de pijn verlichten. Maar als jij dat krat op dezelfde manier blijft oppakken, komt de rugpijn telkens terug. Dus je manier van oppakken moet veranderen om blijvend herstel te krijgen.
Zo is het ook met denkpatronen en de effecten daarvan op je lichaam. Ik hanteer een holistische manier van werken. Lichaam en geest hebben aandacht en voeding nodig. Met deze manier van werken bereik ik een zo goed mogelijk resultaat voor mijn cliënten en mijzelf.

Wandelcoaching Den Haag

Bewustwording en nieuwe mogelijkheden

NLP wandelcoaching (ik heb mij gekwalificeerd bij Ankie Stadegaard) sluit mooi aan bij mijn visie over bewustwording en mijn eigen hobby wandelen in de natuur. Ik ben altijd letterlijk op zoek naar nieuwe paden en ik ben nieuwsgierig wat er achter de heuvel ligt, om de hoek en over het hek. Ik ben altijd nieuwsgierig op pad en dit is gelijk aan mijn levenspad, altijd benieuwd welke nieuwe mogelijkheden er zijn voorbij wat nu zichtbaar is. Ook in jouw vraagstukken. Geen pleister op de wond en volgende week weer terug komen, maar we gaan door de vier paden te lopen inzicht krijgen in wat er werkelijk aan de hand is. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. We wandelen en praten, doen een oefening. We schrijven, zitten op een bankje of we staan even stil.
Ik pas natuurlijk mijn wandeling aan op jouw fysieke vermogen.

NLP wandelcoaching is een prachtige methode. Jouw voeten leiden je via vier paden en diversen zijwegen naar meer inzicht op jouw vragen. Je krijgt mijn volledige aandacht.

Wandelcoaching Den Haag

Ik voel me empowered’

2,5 uur wandelen door de duinen en het antwoord vinden waar je zolang op hebt gewacht… Zou het echt? Geeft zij het antwoord dat je nodig hebt? Nee, dat geef je zelf. Het fijne en het mooie van deze wandeling is het leren denken, ontspannen en accepteren van alles wat door je lijf gaat. Niks is verkeerd en alles mag. Door letterlijk en figuurlijk verschillende paden te bewandelen, krijg je inzicht in jouw doen en laten, herken je patronen en ga je inzien waar enige verbetering nodig hebt. Het mooie van deze wandeling is dat je zelf de tools krijgt om elk obstakel in je leven aan te kunnen. Ik heb geleerd dat ik angst mag hebben, maar me moet laten leiden door vertrouwen.

Ik voel me empowered, vol moed om te doen wat ik wil en hoe ik dit gevoel moet vasthouden.

Charles
Afspraak maken